Money, money, money!

Hur fan ska man få pengarna att räcka som student?? Tar fulla lån och jobbar extra på helgerna, dessutom har jag bara en halv hyra att betala nu när jag bor med Ansi.. Saken är väl att man får så mycket extra tid att springa i affärer. Och man hinner använda så mycet mer kläder nu med.. På ica behöver man bara ha på sig ett par jeans och ngn tröja till och från jobbet, sen är det ju arbetskläder som gäller hela dagen. Jobbar man då dygnet runt typ så har man ingen tid att göra av med pengarna.. Men nu rinner dom i väg fortare än man  hinner säga stopp!

Har iaf bokat hotell i köpenhamn till nästa helg.. Ska bli skoj..

Men nu längtar jag allra mest till den kommande helgen.. Fredag är det middag hos mamma och pappa som jag saknar såååå.. Snlla varma människor som jag varit så trött på alla år jag bott hemma men nu kommit att se på ett helt annat sätt.. Mina underbara föräldrar! Resten av helgen tillägnar jag Sofie som tagit sig hela vägen från Stavanger.. Träffar henne alldeles för sällan..

Imorn är det kroki som gäller på förmiddagen, efter lunch ska vi lyssna på en föreläsning om ergonomi. Välbehövt på våran skola kan man ju säga.. Efteråt blir det fika..

Ha en mys-pys-kväll!
puss

Mini-update

Anna klagar på att jag har uppdaterat för dåligt de senaste dagarna.. Trots att vi bor ihop och pratar varje dag även om ngn inte är hemma så är hon ändå min flitigaste läsare.. söt!

Så nu kommer en mini-update över veckan som gått..

Tisdag kväll var det sushi med kusinerna.. Mysig kväll, det borde man göra oftare när man ändå bor så nära varandra..
 Onsdag kväll var Pernilla, Tobbe, Jimmy och jag på La sombrita och åt god mat.. efter det gick vi på Björn Gustafsson, Özz Nujen, Måns Möller och Soran Ismail på Storan... Jimmy trampade i hundskit. Trevlig kväll helt enkelt :P
Torsdag var det träning, trodde jag skulle vara helt öm i kroppen på fredagen men det gick bra, så vi körde 60 spinning på fredagen.. Otroligt nog funkade kroppen helt okej även igår när jag vaknade..
Så igår kväll var det 5-kamp på liseberg med jobbet + några öl på vasastan. Det var en mysig kväll och jag fick en medalj :)
Så upp och jobba imorse kl 8.. gick bara till två så det var inga problem trots gårdagens ölande..
Och nu sitter jag här, Anna har kommit hem från sin tripp hem till Dalsland..
3 veckor kvar tills jag jobbar igen.. skönt! :)
Dags att ta tag i en ny vecka imorn, och göra det bästa man kan med den..

så nu vet ni.. Ha det!
Puss

GT expressen - Kläder som smakar gott

Har nyss glufsat i mig en apelsin efter en rask promenad med Anna.. 6000 steg knallade vi så idag blev det sammanlagt nästan 13000.. 2000 under målet men ändå en prestation jämfört med andra dagar.
 
Var i stan på lunchen och skrev kontrakt idag, fan va skönt det känns.. Om 2 månader har jag ett eget ställe där jag kan samla alla mina saker som nu finns utspridda på tre olika ställen, fyra om man räknar kissen som är på semester i alingsås..

Idag var GT Expressen på skolan och filmade ett litet reportage om våran workshop till choklad- och delikatessmässan.. det ca tre minuter långa klippet går att se på GT:s webb-tv
http://www.gt.se/webb-tv/index.html?serialid=11799 Kläder som smakar gott!

Sushi med kusinerna imorn..
Nu slocknar jag snart.. Natti!!


tankar från djupt där inne..

Det blev ingen fika på stan, en impuls-bio förgyllde kvällen istället..
Tänkte se patrik 1,5 men då hade vi fått sitta på olika ställen i salongen och det är ju inte så skoj så det blev Mamma Mia..

Tänk om man hade levt i en musikal.. där alla började sjunga och dansa för att uttrycka sina känlor.. det hade varit tufft..
Men så är det inte utan man måte alltid tala klarspråk och prata ut om allt.. Alltid veta vad som försigår inuti andras huvud. Men om man inte vet hur man pratar om det? Tänk om man aldrig riktigt har kunnat beskriva för ngn annan vad man tänker och känner, inte ens sina närmaste kompisar eller sin familj. Hur ska man då kunna prata öppet med alla i sin närhet om allt man tycker och känner? Om man kanske inte alltid vet själv ens?
När folk frågar hur du mår, är standard-svaret "Jag mår bra".. Det är vad du förväntas svara, för ingen vill höra att man mår dåligt.. och mår man dåligt vill man kanske inte att hela världen ska veta ändå.. då måste du ju prata om det och det var ju det som var så fruktansvärt jobbigt...


nog med tankar för ikväll.. dags att somna in och bara drömma.
Vakna upp imorn med ett stort leende på läpparna och bara "må bra"
Kontrakt-skrivning på förmiddagen ska väl hålla tankarna borta från ytan..
för även om man har alla förutsättningar att vara lycklig så är det inte alltid man är det ändå..

skönt seg i hela kroppen..

Degiga ben i en vecka är förmodligen resultatet av dagens träningspass.. men det var skoj! Var på step-up 70 min.. rätt avancerat men jag tyckte att vi klarade det rätt galant?? Stannade till i stan och lunchade med ansi.. när hon slutar jobba ska vi möta upp Johanna och Kalle och fika lite med dem.. Kanske blir det även bio ikväll.. det märker vi..


Sova är överskattat???

uppe innan tuppen imorse.. kl 05.00 :-O
det är FÖÖÖÖÖR tidigt för min del!
jobbigt dessutom att det tog 5 timmar innan man fick någon frukost, vid kvart i tio kan jag lova att mitt humör inte var det bästa.. Men det fanns mycket att göra på jobbet, och jag hade trevligt sällskap av Lotta på golvet så dagen gick ändå rätt fort. Inte sista timman kanske? Efter marklandsgatan där Potta gick av sov jag som en stock hela vägen hem.. Nu är det mega-dega-slappiskväll med Anna-luppan! 

Fick mina japanska mönsterkonstruktions-böcker igår också, mycket skoj att bläddra igenom kan jag lova.. synd att man inte kan språket bara :S

Nästa helg är det femkamp med jobbet på liseberg, jobba dagen efter kanske inte är det ultimata men jag jobbar bara till 14 så det skiter jag i. På lördag ska jag inte tänka på dagen efter, bara släppa ALLT!

After work

After work på Radison SAS.. gott, men vi vann inget trots att vi köpta sammanlagt 12 sangria.. trist!
Nu sitter jag hemma och förfestar med Anna och hennes kompisar.. Dom ska till trägårn, det stänger 4, jag måste åka hemifrån 05.40 imorn.. är inte helt säker på ifall jag ska hänga med eller inte.. kan komma att ångra det imorn om jag väljer att gå ut, men det kan bli en sjukt bra kväll!

Hemlös, no longer!

Jaa, då får man väl stolt berätta att man har fått ett alldeles eget lägenhetskontrakt! YES!! fan va skönt!

Så förutom att jag inte vaknade imorse, typ över huvud taget, så blev det ändå en sjukt bra dag..
Efter lunch åkte klassen till Hattgrossisten i Fiskebäck och shoppade bort pengar som inte finns.. Sen blev det en fika med Lill-Lotta på fröken olssons. Gott! Efter det afro-power med Pernilla.. Mötte Anna i stan när hon slutat jobba.
Och nu sitter vi här, har precis ätit mat och kikar på Idol.. Efter det ska vi, tro det eller ej, lägga oss och sova.. Och det ska bli sjuuuukt skönt. Imorn ska jag vakna av klockan, i vanliga fall hör jag den inte förrän Anna har ruskat liv i mig..

Sov gott, sötnosar!

Gårdagens inlägg som aldrig blev publicerat...

Blev lite besviken idag! Chokladprovningen var bra men dom hade sagt att vi skulle sy hattar i ett tyg gjort av choklad. Det körde ihop sig lite eftersom man skulle behöva arbeta i ett kylrum och sen förvara hattar och kläder i ett kylrum hela tiden.. Så vi fick olika andra material att jobba i istället.. Min grupp fick choklad-kartonger, silvrigt stelt tyg och mängder av present-rosetter.. Inte lika roligt som choklad, tyvärr :S
Men det blir nog bra iaf.. Efter skolan drog Anna med mig till Haga för att fika.. vi satt och myspratade lite sen anslut även Johanna till vår fikastund. Trevligt..
Tanken var ju att jag skulle lägga mig i bättre tid idag så jag skulle orka upp lättare imorn..

snabbis!

Det blir ett snabbt inlägg idag för Magnus Betnér är på tv..
Gjort min första filthatt idag.. skoj :)
Sen tränade jag, det var hårt och jag kommer nog gröta när jag ska försöka ta mig upp ur sängen imorn..
Men Anna sötnos hade gjort tacos tills jag kom hem.. underbar!
Toan är fixad.. Choklad provning till frukost imorn..
Kommer mer imorn!!

puss alla!


Svullat!

Slapp dag... Skickade iväg Greta-bollen till en arbetskamrat från Alingsås.. åååh va långt bort du är nu! :(
Gick hem och sov lite.. Sen åkte Anna och jag tll pizza hut och käkade trerätters.. Anna bjöd såklart..
hennes tur att vara sugar-mama nu ;)
Sen träffade vi Erika utanför pizza hut! Hon är allt söt...
Imorn blir det megaträning tror jag för att ställa till rätta det jag utsatte min kropp för idag :P Och en lååååång dusch på gymmet efteråt.
Hoppas verkligen att fastighetsskötaren kan fixa vårat badrum imorn och att det inte blir alldeles för dyrt :S
Nu ska jag krypa upp bredvid Anna i soffan och kika på Ensam mamma söker...

Mys! 


Stopp!

Jo vars, förfesten var mycket trevlig men Sticky?? Nej jag vet inte, inte mitt favoritställe...
Drog lite före dem andra, händer sällan!
Morgonens bakslag var väl när Kimona upptäckte att det var stopp i toaletten och när man spolade bubblade det upp i golvbrunnen :S Luktar avlopp i badrummet och kommer det fram att ngt som inte borde spolats ner ligger i avloppet när fastighetsskötaren kommer så får man stå för alla kostnader själv.. Det kan bli dyrt! Så nu går vi hemma och håller oss, kan inte duscha och går helst inte in i badrummet alls :S Kan bli jobbigt i längden?? Ska ta tag i det imorn, billigare om man inte behöver ha det fixat en söndag..

Så det blir att kissa så mycket man kan på gymmet ikväll..

Öppnade mig och hade ett förtroligt samtal med Per på spårvagnen.. det rörde upp en del känslor. Ska försöka begrava alla sådana känslor djupt ner igen! Bara glömma!

Självdestruktiv!

Allt gott måste man förstöra. För om man inte gör det själv kommer någon annan så småningom göra det och då blir sorgen sjukt mycket större. Inget varar för evigt!

Det här är livet!!!

Ben & Jerry i trappuppgången!
Säger inget mer! Magiskt??

Lilla partyt!

Fest Fest! Har fått ett blåmärke på handen, det gör ont men hur lyckas man med det?
Det är underbart mycket olika människor som är väldigt olika men jag tror det funkar bra??
Anna och jag har fått presenter från siri.. Det var skoj!
Och Greta har fått en tillfällig bostad.
Kan det bli bättre..??
Härlig kväll!

Love you! Puss

Härliga mor och far!

Lagom uppvärmning att bära ner tunga grderobsdelar till källaren imorse.. var helt svettig när jag var klar..
Käka lite frukost och så vidare till gymmet!
Var på ett härligt gympa-pass med Pernilla och hennes klass-kompis.. skönt!
Sen åt vi lite god lunch och åkte vidare till Trollhättan där pappa hämtade upp oss på stationen.
Mysig middag med mamma, pappa Tobbe och Pernilla.. sen pratade vi och kikade i tidningar och hade en allmänt slapp och trevlig höst-kväll..
Nu har jag precis kommit hem till Gbg och ska städa det sista inör morgondagens fest. Fast innan kvällens nöje måste man jobba 9 timmar.. kan bli aningen segt.. Men har man ett visst shoppingberoende så bhöver man tjäna ihop till lite egna slantar..

Pappa och jag ska ta en sväng till Rom i höst med... Mys-pys!


Smått..

Ben & Jerry!! Det är det enda jag säger..

Trevlig kväll igår med vin och shopping, bra knep av butiken ;)
Ösregn!


Nytt hopp, upp med hakan!

Upp med hakan, det vänder snabbare än man tror.. ibland?
Fick ett nytt erbjudande på lägenhet igår.. Tvärs över gatan från den jag kollade på för ett par veckor sen..
Har precis varit och kollat på den och den var ljus och fin och stooor :) Så nu får man börja hoppas igen!!

Ikväll är det iaf Vip-kväll på Annas jobb, med ost, vin, mingel och klädprovning! Kan det bli bättre???


Jag vill ju bara ha ett hem..

Var inne på boplats idag igen.. "Vi får tyvärr meddela att kontrakten gått till en annan medlem."
Så var den drömmen krossad.. Får bo inneboende ett tag till. Anna är i och för sig den underbaraste roomien man kan hitta men jag vill ha ett eget, där jag kan ha hårbollen.. Börjar bli jobbigt att skicka runt henne mellan olika tillfälliga boenden och pracka på henne på folk som egentligen inte vill ha henne.. Tycker att hon hårar för mycket.. Jag vill att hon ska håra hos mig.. Älskade Greta, stackars älskade Greta! Jag saknar dig!!!
Hur förbannat svårt ska det vara att få en lägenhet i den här stan?? Jag är ju en lugn och skötsam flicka.. Ge mig ett kontrakt era bajsar!!! Jag orkar snart inte.. Vill bara ge upp.. bara för att jag inte råkar ha så lång kötid.. Det kunde väl inte jag veta att det inte skulle hålla.. Vill ju bara ha ett hem?

Dunder-middagen serverad..

Vaknade upp imorse, skulle till jobbet och det blev en lång dusch, sen hoppa i kläderna och stressa till vagnen.. Morgon-duschen är den bästa..
Kom ner till hållplatsen där det var TOMT! började allvarligt fundera på om min klocka gick fel och att jag egentligen inte hade behövt gå upp förrän flera timmar senare.. Men det stämde allt.. normala människor är tydligen inte uppe 20 i sju en söndagmorgon.. Konstigt??!
Jobbade 9 timmar och sen var det vidare till Pernilla och sen gymmet.. Sjukt trött men man kom igång rätt snabbt..
Vi var på afro-power-dance.. Riktigt roligt och underbart skönt efteråt..
Och när man kommer hem har sötaste kombon Anna dukat upp med värsta brak-middagen! Det blev potatisklyftor och ugnsbakad lax med pesto, pinjenötter, sås toppat med en frasig bröd-yta... Himmelriket!! Och det bästa av allt.. det räcker till morgondagens matlåda :) Tack sötaste Ansi!

Love!

Fredag kväll..

Trollhättan var ju planen igår.. men skulle bara hinna träffa mor och far en knapp timma innan dom skulle bort så vi sket i det.. blir nog nästa fredag iställt skulle jag tro.
Istället blev det after-work på vasastan med Anna och Johanna.. charlotte var där med sitt jobb så man fick träffa henne en sväng med.. Fick bords-sällskap från Stockholm.. skumma kostymnissar med dålig humor.. Däremot hade dom en generös plånbok som kompensation. En hummer-resa till avenyn som tog längre tid än det hade tagit att gå.. Sjukt lite folk på stan! In på Nivå.. TOMT??? Anna och jag listade ut varför det inte var ngt folk ute.. kl var bara halv tio.. Har man suttit och druckit öl och vin i 4,5 timmar så tror man att klockan måste vara mer än så.. Nej då gick vi till diamond dogs istället som förövrigt var rätt sunkigt mot vad jag hade förväntat mig.. Drinkar här, drinkar där tills jag inte tyckte det gv mig ngt.. började bli trött och innan vanligt folk ens hade hittat in till stan så var jag påväg hem för att sova..

Och nu sitter jag här och snaskar lite godis, för att snart dra iväg till gymmet..

dagens steg mot ett längre liv!

Jag vet inte riktigt? Blir man lyckligare av att shoppa??
Har man köpt åtta par skor på en vecka så kan man väl inte vara helt frisk?
Det tillhör iofs inte vanligheterna.. Brukar gå rätt långt mellan sko-köpen i vanliga fall men jag tyckte verkligen jag behövde dem nu.. Hade ju bara ca 25 par sen innan och det vet väl vilken tjej som helst att det räcker inte...
Men idag har jag iaf köpt tre par underbara (och tro det eller ej) även sköna skor som gjort mig 6-9 cm längre.
Har man haft oturen att sluta växa vid ynka 160 cm så får man köpa sig till ett längre liv.. Anna vill ju knappt visa sig med mig när jag har lågskor på mig för då känner hon sig sjukt lång.. Varför klaga? Alla tjejer vill väl vara så modell-långa?

Nu ska vi spendera ännu mer pengar.. Mat! Det förlänger också livet har jag hört..
Äta bör man, annars dör man!

Hej svej!


Saknade hårboll!

Har precis kommit hem från skolan nu.. Har varit rätt segt. Tecknat hattar och det var ju skoj men humöret är som en berg-o-dal-bana.. På fredag åker vi till Trollhättan, Pernilla och jag.. Ska bli mysigt.
Fortfarande inte hört ngt om lägenheten jag kikade på.. Vad gör jag om jag inte får den? Så mycket förhoppingar och sen tillbaka på ruta noll? Noll är lägre än ett.. det finns inte ens en ruta ett nu..
Vad gör jag utan lägenhet? Jag kan ju bo kvar hos Anna, jättemysigt, det är inte där problemet ligger..
Det är ju min håriga katt jag vill ta hand om, hon som ratas utav alla utom mig!

...

Tänk så mycket enklare det hade kunnat vara.. om man hade gjort andra beslut..
Hållt ut ett tag till? Kanske hade allt vänt och blivit som det var från början? Underbart?
Var problemen bara i mitt huvud? Så mycket tankar hela tiden att man får ont i huvudet.
Vet inte vilka tankar jag ska lyssna på. Bara att gå och lägga sig och stänga av helt. TYST!

Lugna fisken!

Trevlig dag i skolan..
Anna och jag åkte till olskroken och köpte blommor till hennes farmors syster Bibbi som fyllde år. Sen käkade vi på ngt litet ställe och efter det har jag bara suttit  hemma och ritat och myst hela kvällen... Skönt!
Anna har varit borta på personalmöte och kom nyss hem så nu ska vi ställa oss och göra lite lasagne tänkte vi..
Tvätta kl 7 imorn :-O Sova snart!
 
Puss hej!