Nu vet jag iaf vad det är för fel på mig..

Igår var jag på vårdcentralen.. Spinnaren som egentligen ska gå till hade inte tid så jag fick gå till axess akuten.. där satt jag 3 timmar innan jag fick komma till receptionen, sen fick jag vänta en 30 min till innan jag fick komma till läkaren. 220 kr kostade det så då hoppades jag nästan att det var något allvarligare än en kraftig förkylning jag hade. När jag väl var inne hos doktorn bad man mig andas 3 andetag medans han lyssnade på min rygg.
-Jaaa, det låter ju bra, sa han. Vill du ha medicin nu?
Rätt skum doktor men jag tror nog att han skojade lite, han skämtade rätt mycket sen.. Han tog iaf stick-i-fingret på mig sen och konstaterade att jag faktiskt var sjuk.. Han kallade det övre luftvägsinfektion och skrev ut pencillin och hostmedicin.
Sen satt jag på apoteket en halvtimma för att hämta ut allt.
Kom hem, helt utmattad efter att ha varit utanför lägenheten 5 timmar i sträck. har ju bara förflyttat  mig mellan soffan och sängen senaste dagarna.
Jag gjorde lite mat och tog första dosen medicin. Fy fan för hostmedicinen.. Trögflytande och smakade som någon äcklig snaps.. blää!
Sen kände jag mig snart illamående, satt och hulkade en stund men gick och la mig i soffan. Somnade som en stock och när jag vaknade 4 timmar senare var jag så trött och yr att jag knappt orkade resa mig. Men jag var hungrig och var tvungen att äta för att kunna ta det andra pencillin-pillret. Efter maten satt jag och hulkade igen och höll på att somna i toastolen.. Kul har jag hört... tror jag ska försöka undvika hostmedicinen om det går. Tror nästan att biverkningarna var värre än hostan..

Nu ska jag försöka plocka ordning lite här hemma.. Sen får jag nog vila en stund med en film eller något..

Jul-helgen

Här är jag igen, jag lever! ..eller nästan iaf. Julhelgen tog rätt hårt på mig.

En liten rolig grej jag upptäckte i tisdags.. Efter julmiddagen med jobbet för några veckor sen så träffade jag en kille (Joacim) som Pernilla och jag festade lite med i somras.. För att göra hela historien så krånglig som möjligt så var det min kusins flickväns kusin. Jaa, iaf.. Jag träffade honom när vi skulle säga hejdå till Lisette och Helena, så vi började prata lite.. Om Pernilla och Pontus och deras Thailand-resa mm.. Sen frågade jag när han skulle till Afghanistan.. Januari sa han.. Jaja, inget mer att prata om så jag sprang ikapp dom andra.. Sen för en vecka sen frågade jag på facebook vad han skulle göra under jul och nyår..
-Njaaa, det blir nog rätt lungt.. Kommer ju vara kvar här nere (afghanistan) tills januari..
-Jaha, jag tyckte du sa att du skulle åka ner i januari, sist gång vi träffades.. skrev jag då.
-Jaa det kanske jag sa fast jag visste nog inte riktigt när jag skulle åka när vi träffades i somras.. Jag har varit här i tre veckor nu.. sa Joacim..
Jag började fundera lite.. Kom han inte ihåg att han hade träffat mig utanför styrbord babord några veckor tidigare? sen började jag räkna lite på tiden hur många veckor sen var det jag träffade honom egentligen? Till slut kom jag fram till att jag träffade honom tre dagar efter att han åkt till afghanistan. Konstigt!
Så jag frågade honom om vi verkligen inte hade träffats utanför styrbord babord och vem det då kan ha varit som jag pratade om hans utlandstjänst och Pernillas resa med.
Till slut, 2,5 veckor efter julmiddagen märkte jag alltså att det var Mikael (Joacims kusin, som då blir min kusins flickväns bror) som jag pratade med och när jag frågat om utlandstjänsten måste han ju sagt att Jocke kommer hem på besök första gången i januari medans jag hörde jag åker i januari. Varav jag babblade på om att jag har en kompis i trollhättan som också ska dit, bla bla bla.. Fyllesvin. Mikael måste tyckt att jag var något skum??! Fast ja.. där hade jag något att fnissa åt för mig själv resten av den dagen..


Sen kom julafton hemma hos mamma och pappa. Otroligt mysigt med god mat, öppen brasa och en fyra meter hög julgran. Det snöade till och med lite på dagen (även om det smälte så fort det nådde marken). Syster kom. Sen kom även faster Ingvor och kusin-vitamin Tomas med sin flickvän Maria. Vi kollade på Kalle Ankas jul, drack glögg, åt julmat och öppnade paket.. en helt vanlig mysig julafton.




På juldagsmorgonen väcktes vi av att solen sken in genom fönstrena, det var is på sjön och tjock frost som täckte allt utomhus och fick det nästan att se ut som det var snö ute.. En mysig frukost och lite slappande, sen kom kusin Andreas med sin gravida flickvän och Lisette åkte och hämtade Mikael. Vi tog en härlig juldagspromenad, fast jag gick bara med en stund eftersom jag hade lite bråttom att göra mig iordning för kvällens festligheter. Duscha, sminka, åt en liten bit. Sen lekte vi julklappsleken som började bra men nästan slutade med att jag endast fick en blyertspenna. Som tur var fick jag i sista stund bytt till mig ett usb-minne, så det blev inga tårar där iaf.. :)
Klockan fem körde mamma mig till Erika och vi plockade upp Sofie och Frida på vägen.
Det bjöds på tacos och dansades, pratade och tog igen för all tid vi missat.. (Alla bor ju på olika ställen nu)
Det var sjukt skoj och vid tio-tiden tog vi taxi till lipz. I vanliga fall brukar vi inte dra in förrän vid 12 ungefär men vi ville inte behöva köa.. Det resulterade ju också i att vi fick en dubbelt så lång och rolig utekväll.. Kameran i högsta hugg hela kvällen och sammanlagt blev det 206 bilder, en del bra men andra mindre bra.
 
 


Annandagen blev väldigt lugn, av flera skäl.. Det ena var att annandagen kommer efter juldagen och då är man alltid trött, så är det bara. Det andra var att jag vid fem-tiden när jag tog tempen hade 39,5 graders feber.. Då är man inte så kaxig.
Så jag sov och sov medans släkten spelade Wii.. och sen sov jag lite till..


Igår sov jag också, sen handlade mamma lite mat åt mig och hon och pappa körde mig till göteborg. När jag väl kommit hit sov jag lite till..


Och här ligger jag idag igen, huvudet dunkar, hela kroppen är öm, jag hostar och snuvar och hostar igen.. Och smittat mamma har jag också gjort så nu ligger hon hemma i feber och smakar blod när hon hostar. God Jul, mamma!



En sjukt rolig juldagskväll med 9 timmars festande, och bakslaget varade längre än någonsin, hoppas bara man är bra till nyår!

GOD JUL allihopa.

Otroligt bra dag!!!

Idag har det inte blivit mycket gjort :S Inte så mycket som jag hade tänkt iaf.

Var hos familjebostäder imorse och påminnde om att jag behöver en tvättnyckel.. har fått skicka hem tvätten till mamma och pappa och det kan man ju inte göra så fort något är smutsigt.. Får kanske en på mellandagarna eller efter nyår..

Sen gick jag hem och duschade och gjorde mig iordning..
Ringde vårdcentralen för att kolla ryggen, fick ingen tid för det fanns tydligen inga såna läkare där nu.. skit också!

Åkte in till stan för att lämna tillbaka två grejer på gina.. Jag hade köpt dom som julklapp men ångrade mig och köpte en annan grej så jag tänkte lämna tillbaka dom och få lite pengar :) det gick sådär för man kunde tydligen bara få tillgodo-kvitto.. Men när jag köpte dom sa hon att det går att få pengar tillbaka fram till 7:e januari.. Jaa fast då var man tydligen tvungen att vänta tills efter julafton för innan jul kunde man bara få tillgodo-kvitto.. Men va fan! Jag vill ha pengarna!!!

Nee, då gick jag till lagerhaus för att se om jag hittade något till julklappsleken.. hittade en bra sak för 40 kr, sen hittade jag något annat bra som det inte stod något pris på.. Jag frågade personalen och den skulle kosta 60 kr och det var ju perfekt.. Det blev ju precis 100, vilket var summan vi skulle köpa för.. Asbra!
När jag kom till kassan så blev det 140 kr.. märkligt.. 40 + 60... ?? Så jag frågade..
Nee då hade den ena daken kostat 60 i helgen men nu hade dom höjt den och det visste tydligen inte hon som jag frågade.. Fan! Jag som redan är pank! Jaa men jag hade stått länge i kö och var måttligt irriterad på allt folk så jag köpte den även om det överskred summan med 40 kr..

Gick vidare till systemet för att köpa vin till mig och Sofie.. Som sagt har jag sjukt dåligt med pengar just nu så jag ringde för att kolla exakt hur mycket jag hade innan jag köpte något.. Insåg att det var antingen vin eller tågresa hem som gällde.. Så jag vandrade ut igen..

Pappa ringde och undrade om jag kunde kolla i lite affärer efter Wii Fit.. Jag var inne på Åhlens, Clas Ohlsson, Teknikmagasinet, ONOFF, Game... Slut överallt. Så jag ringde upp honom igen och sa att det inte fanns, men att han gärna fick köpa vin till mig och Sofie när han ändå blev tvungen att åka in till stan i trollhättan..

Gick slutligen till Centralstationen och köpte en tågbiljett till imorn.

Siri ringde och berättade att nyårsplanerna var ordnade. Skönt!

Jag åkte förbi Annas lägenhet på vägen hem och hämtade lite grejer som jag hade kvar där.. När jag packade upp här hemma såg jag att jag lyckats repa båda mina MagBag tidningsställ.. Rätt grova repor.. INTE OKEJ!!
Skulle fixa det sista på julklapparna här hemma med.. En liten fråga bara.. Var är den svarta tråden???
Jaa så jag får väl köpa svart tråd på jobbet imorn och fixa det sista på tåget hem imorn kväll..

Sen packade jag iaf upp lite köks-saker ur lådorna och gjorde en lunchlåda till imorn..

Nu har jag bara packningen kvar att göra och med tanke på hur den här dagen har yppat sig så kan det ju inte gå annat än fel..

Men men.. på onsdag är det julafton, torsdag juldagen (nästan bättre). Och när jag väl kommit till trollhättan imorn kväll finns det inte mycket jag kan göra mer än att slappna av. Det får bli som det blir!


Sov sött, och dröm om alla små kryp du mött!

Helgen som gått..

Igår kväll bjöd Lisette och Mikael på glögg och pepparkakor. Det var mamma, pappa och jag som blev bjudna på lite mys innan vi åkte in till Vasaplatsen för att avnjuta en god middag på Smaka. God mat men otroligt hög ljudnivå tyvärr.. vi fick sitta och ropa till varandra värre än på krogen och hörde ändå inte vad vi sa..
Jag beställde in: Skummig hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla
                               Rosastekt lammentrécote med sås på rostad vitlök, potatisfondant samt stekt skogssvamp
                               Smakas urval av svenska ostar med tillbehör
Det var gott! =D Sen var jag mätt...
Åkte hem till Anna och drack lite cider och gin med henne och Johanna, det var också gott.. sen åkte vi in till stan för att möta Martina, vi åkte till vasastan, stod utanför, bestämde oss sedan för att vi inte var sugna på att gå ut.. så vi åkte hem igen.
Sov en stund..

Imorse kom mamma och pappa och hämtade upp mig vid 11. Vi åkte till IKEA och köpte en massa grejer till mig.. Sen skruvade vi och donade och nu är det skitmysigt hemma hos mig! Det kommer bilder en annan dag som sagt..

Hörs imorn.. Puss

klagomål..

Jaa som sagt, igår var det lite fest.. Vi satt och tog det lungt hemma hos Anna. Sedan åkte vi vidare till Nivå..
Det var en trevlig kväll, jag fick lite ont i fötterna men det får jag ju alltid. Träffade Kajsa av en slump.. skoj skoj :)
Sen fick jag en ny kompis som jag träffade på tjejtoan med :) Therese hette hon och var helt vild, haha..
Inte fullt så roligt var att det satt en lapp i mitt brevinkast när jag kom hem. Någon av mina grannar tyckte enligt lappen att jag fört oväsen och flyttat möbler sent. På lappen stod att jag borde respektera min nya grannar mm. mm. Jag blev skitledsen.
Jag tycker inte alls att jag gjort särskilt mycket ljud av mig, jag vet inte hur mycket det hörs ner iofs men jag måste ju få gå mellan olika rum och leva ett normalt liv i min lägenhet utan att dem klagar. Av brevet verkade som det var från grannarna under för dem är dem enda som kan ha hört när jag flyttat runt här inne. Så idag gick jag ner och knackade på, presenterade mig och frågade om de tyckte att jag hade fört oväsen, och att jag i så fall ber om ursäkt.. Jag sa även att om dem någon gång tycker att jag för oväsen så får de väldigt gärna komma upp och säga till. Men hon sa att hon hade hört mig, men förstod att jag gjorde lite ljud av mig eftersom det tar ett tag innan man kommer i ordning. Hon sa även att hon inte hade skrivit något brev utan att det måste varit någon annan.
Att skicka falska såna brev är INTE OKEJ!!! Jag blev skitledsen när jag såg lappen.. Man vill ju inte vara den dålig grannen som folk tycker illa om direkt.. Så att skämta om det är fan inte skoj :(
Men nu är det bara att glömma det..

------------


Sitter här med en stor jävla klump i magen.. Såg några bilder som jag helst hade sluppit hitta..
Jag visste att jag skulle tycka det var jobbigt att hitta något sånt men jag var rätt inställd på att det skulle dröja ett tag innan jag behövde möta det problemet.. Fan också.. Vill inte veta vad som händer där.. Ska gå och dra täcket över mig och försöka sova och glömma.. FAN FAN FAN!!

Impuls-fest

Sitter hemma hos Anna med henne och Isabelle och dricker cider och myser..
Det blev en impuls-party-kväll ikväll.. För att fira in jullovet skulle man väl kunna säga..
Rektorn kom in imorse och berättade att några hade misskött reglerna så det blir inget mer stanna kvar i skolan på kvällarna på ett tag.. Tråkigt tycker jag men allra mest tycker jag synd om Anna och hennes klass, dem är beroende av att få stanna kvar för att kunna hinna med allt under detta året. Stackars barn..
Tänker inte sitta här och skriva, nu ska jag ha skoj istället.. Ha en trevlig kväll..

Tv-bänken på plats...

Idag har jag köpt en TV-bänk.
Mamma ringde, hon hade hittat en på blocket så jag gick in och tittade på bilderna..
Jag har letat efter en inte alltför dyr tv-bänk i ek men har inte hittat någon som har lockat riktigt..
Den här är PERFEKT! Så Anna och jag åkte till backaplan och mötte paret som skulle sälja den, vi åkte vidare hem till dem och kikade på den och jag bestämde mig direkt för att ta den. Så vi tryckte in den i deras bil och så körde dem hem den till mig.. Väldigt bekvämt eftersom jag inte har någon bil och den är rätt stor och tung så det finns ingen chans att man skulle kunna få hem den på vagnen.
Fick in den i vardagsrummet, flyttade lite på soffan och soffbordet och det blev hur bra som helst.. Nu behöver jag bara en längre antenn-kabel så man slipper snubbla på sladden.. Det kommer bilder, förhoppningsvis innan jul, när jag har fått helt ordning på mitt lilla place..

Har även handlat några små julklappar idag och en fin tvål-pump och matchande burk som jag ska ha bomullspads i.

Nu är det dags för lite kvällsmat och sen ska jag lägga mig så det inte blir lika sent som det blivit senaste veckan..

Natti

Riddarborgen..

Nu känner jag mig som en stoppad korv.. Och det är nog ungefär vad jag är också.. Fast oftast är det kött och kryddor och sånt i korven, men i mig är det en salig blandning av köttbullar, lax, potatisgratäng, lussebullar, pepparkakor med ost, risalamalta, godis, plättar och julmust.. Och det stoppar nog inte där..

Vi hade julbord och en julklappslek med klassen idag och det var väldigt gott och mycket trevligt :) Jag fick två jättefina fingerborgar och ett paket med modistnålar.. för 20 kr var det en väldigt bra julkapp!

Efter skolan gick jag och köpte pepparkaksdeg och bakplåtspapper.. Jimmy kom hit för att bygga en riddarborg med mig.. Vi gjorde ett tält förra året som blev skitsnyggt, så vi tyckte vi borde avancera lite.. Det gick sådär..



Julbordet - Förra årets tält - Borgen under uppbyggnad



Riddaren och prinsessan i sin borg (hon blev aningen bränd) Det vita under fisken är spår av att snigeln försökt ta sig in.



Det gröna i ena tornet är husdjuret Grodis, det röda i andra tornet är en ful råtta som busar i borgen, på dörrmattat har det börjat växa svamp. Pepparkakan med något vitt och något rött är en skulptur av en känd riddar-konstnär..
Och på landbryggan är Slemmy Snigel på väg in utan att riddaren och prinsessan anar något ont..



Jimmy kikar in ovanför en vacker tavla som hänger på vardagsrums-väggen..



Tack för ikväll, slut för ikväll.. Sleepy-time!

Snabbis!

Jag skrev ett sjuuukt långt inlägg igår så idag tänker jag fatta mig kort..

Fyndade en klänning på stan idag, till det blygsamma priset av 99 kr hittade jag en svart satin-klänning av ganska enkel modell som absolut duger till en ute-kväll eller tre.. Tummen upp för rea-priser!

En man hade tagit sig in på skolan i helgen när tvåorna var där och målade tunnor.. De hittade honom på toaletten där han hade satt upp porr-bilder på väggen och själv låg och sniffade något. Harper slängde ut honom och fick en fin låda med belgisk choklad av rektorn som tack för visat hjältemod..
Vet fan inte hur jag hade reagerat om jag hittade en främmande man påverkad inne i skolan som står låst! Ida är en stark person som inte bröt ihop totalt när hon hittade honom..

Har nu gjort ostkräm av ädel-ost och matlagningsgrädde. Smakar himmel på pepparkakan.. Det och julskinka är mitt bidrag till klassens julbord imorn..

Nu är det nana-time! Puss

+

en liten fråga bara innan jag avslutar..
ynka fem personer har läst min blogg idag vilket absolut inte är något rekord, men 22 gånger?
vem fan har varit så intresserad av att se ifall jag skriver något just idag??



22?

Något att tänka på, ett par år..

Jag tror jag kommer bli en jobbig mamma.. När jag var yngre var jag väldigt bestämd med att jag minsann skulle bli en sån där snäll mamma som låter sitt barn göra som den vill, mer som än kompis än som en mor..
Nu är jag inte lika säker på det.. Omvärlden och framförallt media utnyttjar och påverkar barn så mycket att jag helst skulle vilja låsa in mitt/mina barn så att de själv skulle kunna utvecklas i sin egen riktning istället för att bli formade av media. Sen vet jag inte hur bra barnet skulle utvecklas av att sitta instängt i ett hus tills det var fullvuxet.. :S
Har precis lite halvhjärtat tittat på en dokumentär på tvåan om hur stora företag lurar barn med smygreklam och undersökningar om barns vanor och reaktioner mm. mm.  Fruktansvärt!
Om utvecklingen fortsätter som den gjort hittils kommer företag vara mega-proffs på att manipulera barn och forma dem till något sorts robotiserad stor-konsument.. jag är rädd!
Nog för att jag själv gillar att shoppa, och alltid varit reklamens offer men det blir ju bara värre och värre. Jag vill inte att min dotter ska börja sminka sig när hon är tre år.. Klä sig sexigt och försöka impa på killarna.. Jag vill inte att hon ska behöva välja sina kompisar efter vem som är populärast. Jag vill att hon ska vara barn, och leka med den hon har roligast med.
Tidigare har jag oroat mig lite för den person hon kommer bli i tonåren. Jag vet själv att det är en svår tid för man börjar bli väldigt medveten om vilka man "borde" hänga med för att själv bli en av dem med högst status på skolan. Grupptryck och dåliga värderingar.. Det är lätt att vara efterklok och jag vet att jag klarade mig genom högstadiet bättre än många andra.. Jag lyckades både vara accepterad av dem jag då tyckte var coola men samtidigt klara av skolan med bra betyg. Det var inte många som klarade det.. De som på högstadiet var tuffast och som folk såg upp till och ville umgås med, mina kompisar, har som stannat i utvecklingen och inte åstadkommit särskilt mycket de senaste 5 åren.
Jag vet att pappa försökte stoppa min utvekling lite på samma sett som jag nu vill stoppa min framtida dotter om 20 år.. (Shit, 20 år tills jag har en tonårsdotter, minst! Det var länge) Som jag störde mig på min pappa då.. Han var så otroligt ocool som faktiskt betalade mig för att slänga en t-shirt som han tyckte sände ut fel signaler. Vad visste han om mode?? Och att han alltid skulle veta vart jag skulle och exakt vad jag skulle göra där. Jag ljög självklart om saker. Även småsaker för jag visste att han nog inte skulle tillåta det. Han såg ju ingen anledning till att man skulle åka in till stan om man inte hade ett ärende där. Förstod inte att man bara ville ha ett normalt umgänge.. Ville ju bara ha lite trevligt!
Störiga föräldrar tyckte jag. Nu förstår jag honom väldigt väl.. Men hur fan ska man få sin dotter att förstå det i tonåren?
Och det blir ju bara svårare och svårare ju längre media och konsumtion utvecklas. Barn blir hjärtvättade från starten och det finns inget man kan göra för att stoppa det utan att låsa in barnen i en stuga, långt ute i skogen, utan tv, internet och annat.
Hur gör man för att se till att ens barn inte börjar festa vid 12 års ålder.. Inte för att jag gjorde det men jag var rätt tidigt ute ändå. Och med allt lättare tillgång till droger. Usch, jag blir rädd bara jag tänker på att skaffa barn.
Man skulle kanske satsa på att bygga upp ett nytt samhälle någonstans tillsamman med andra föräldrar med samma mål. Där ingen har tv. Där man inte pratar om alkohol, inte har möjlighet att få tag på sprit, droger och cigaretter.
Tillsatser och mängder av socker i maten har jag också funderat över. Barn dricker coca-cola innan de ens kan tugga riktig mat själv. Det kan man ju endast skylla på föräldrarna. Men jag förstår nu att sockerberoende hos ett barn förmodligen är det som är allra lättast att undvika.

Det är lite jobbigt att jag börjar noja över sånt här långt innan jag ens har en tanke på att skaffa barn. Tänk då hur nervös jag kommer bli när tiden börjar närma sig. Som om man inte hade nog med problem att få ordning på sitt eget liv.


Innan jag lägger mig och sover (i sängen som jag äntligen fått hit) så vill jag skicka ett enormt tack till min mamma och min pappa som, trots att dem tjatar och är jobbiga ibland, har gjort ett skitbra jobb med att lära ut värderingar och forma mig till en rätt normal människa. Ni förtjänar en stor mega-kram och jag hoppas att jag, när tiden kommer, kan bli åtminstone hälften så bra förälder som ni har varit! Jag älskar er!
 
God natt!

Gott och blandat

Nu är jag rädd nöjd med mig själv.. Hade lite olika alternativ för hur kvällen skulle se ut:

1. Åka till Ida på lite förfest och sen kanske gå ut.. (Trevlig kväll men mindre rolig dag på jobbet imorn)
2. Diska, städa och försöka packa upp så mycket som möjligt, kanske tillochmed måla i skåpen (Rätt tråkig kväll men skönt imorn när pappa kommer med sängen och man faktiskt kan få in den i lägenheten)
3. Låta bli att åka till Ida för att ha möjlighet att få lite gjort här hemma men istället hamna framför tv:n eller datorn hela kvällen.. (Slapp, rätt tråkig kväll utan att jag fått något gjort här hemma)

Ska jag vara ärlig trodde jag det skulle bli det sista alternativet, man har ju inte alltid så bra självdisciplin. Men jag var faktiskt bara inne en snabbis på facebook när jag kom hem från jobbet sen satte jag igång med städande och diskande. Någon målning hann jag inte med men jag är ändå rätt nöjd. Gick igenom en del lådor och påsar, och även om jag fortfarande har en del på kvar så tycker jag faktiskt jag gjort ett bra jobb ikväll.. En liten applåd till mig själv!! KLAPP KLAPP!!


Jobbet idag var väl inte så spännande däremot.. Vi var en extra på golvet i tron om att det skulle vara Lucia-hets men det var rätt lungt, det blev många fruktstunder och man blir mycket degigare om man inte har saker att göra hela tiden.. Tiden går sååååå lååååångsaaamt. Men jag hade ju iaf gott sällskap av Anette och Martin så helt olidlig var inte dagen. Anette hade med sig tomteluvor som vi hade på oss.. Lite skoj faktiskt, kunderna verkade lite gladare när dom såg oss, hehe...


Jag blir inte riktigt klok på allt som snurrar runt i huvudet på mig.. Man undrar alltid hur det hade varit om man hade gjort annorlunda. Har jag glömt hur det var, eller är det nu jag minns hur det egentligen var, och att jag då (när det var) inbillade mig att det inte var som det var??? Kommer man någonsin få svar??
Ni undrar vad fan jag snackar om och det undrar nästan jag med.
Vill få tyst på tankarna. Jag vill att det ska bli tyst och tomt där inne.. Om så bara för en dag.

Glögg-buffe..

Jag vill tacka Susanne för en mysig glögg-provar-kväll i Majorna.. har precis kommit hem och spårvagnsfärden var lite spännande och kul.. Anna vet vad jag pratar om.. ;)
När jag hoppade av blev det helt plötsligt dubbelt upp.. HAHA, det är inte varje dag...

Tog en sväng förbi systemet förut och köpte en vacker rosa flaska bubbel till Charlotte som tack för att hon har tagit väl hand om Greta..  Inte så stor som jag hade önskat dock, det tillåter tyvärr inte plånboken nu när jag är student..
Men det är tanken som räknas..
Köpte lite cider med som jag kan smutta på hemma hos Ida imorn.. är bjuden dit på lite partaj imorn kväll..
Får se hur pigg jag är på det efter jobbet imorn, tvingas ju stiga upp 5 men man brukar ha vaknat till fram tills kvällen är på gång.. jobba söndag blir väl värre men det blir nog ändå rätt lugnt och inte alltför sent imorn tänkte jag.. Blir nog bra ska vi se..





Nu ska jag bara hoppa in i duschen och sen krypa under täcket..

Sov sött! 

Drömmen..

Heidi Klum, Miranda Kerr, Caroline Winberg, Alessandra Ambrósio, Doutzen Kroes, Selita Ebanks, Karolína Kurková, Adriana Lima... Endast en gång om året kan man se en sån godis-påse med supersnygga mega-modeller.. Victoria's secret Fashion show.. blev överlycklig när jag kom över ett gäng bilder från årets visning för några veckor sen.. Nu har Greta och jag suttit fast-klistrade i soffan senaste timmen och kollat på en video av showen och det är ju helt fantastiskt..
Man blir en obotlig drömmare, försvinner in i en fantasi-värld av glitter, blommor, spets och allt som en tjej kan önska sig..
Jag önskar att jag någon gång i mitt liv får bevittna det live.. Men det lär väl inte hända så jag får hålla till godo med att kolla på den på datorn..
Nog för att själva underkläderna är sjukt sexiga och romantiska på samma gång men det är allt runt omkring som gör showen.. sätter känslan.. Accessoarerna, omgivningen, musiken och framförallt modellerna.. Det går inte att göra det rättvisa med bara ord.. Här kommer några av mina favoriter från årets visning..



Jaa, ögon-godis som sagt...


Nu boooorde jag verkligen sova.. Natti!

Hårbollen är tillbaka :D

Nu är älskling hemma!!! Min lurviga mjuka tuss som lämnar hår överallt har äntligen kommit tillbaka hem.. Charlotte var och lämnade Greta här för en stund sen och hon har smygit runt och sniffat sen hon kom..
Hoppas hon kommer trivas här i vårt nya hem.. Hoppas även att Charlotte inte skämt bort henne för mycket heller, jag har inte råd att bjuda på räkor varje dag.. Tänk om hon inte vill bo med mig längre :-O

Jimmy var här en sväng med och vi åt toast och han hjälpte mig med lite data-stuff! sen kollade vi på garden state..
den var inte så rolig som jag trodde den skulle vara, men helt okej ändå :P

Jag kollade även lite möbler på IKEA.se.. hittade en bokhylla, några lådor, måste ju ha en spegel med eftersom Jimmy behöll min..  sen lurade vi ut en liten lösning på tv-bänksproblemet med.. smart tänkt! :)
Ska man bara få tag på lite pengar med..



Så har jag kommit på perfekta julklappen till Anna med :D tror hon kommer bli rätt glad ;)

Borde självklart köpt något åt lilla Charlotte med som tack för all hjälp men jag får ge henne något i helgen istället..

Borde verkligen måla imorn efter skolan..

Och förresten.. Jag har ju glömt nämna att en av mina hattar förmodligen ska vara med i ett modereportage i en ny tidning som heter fashionMagazine!!.. Helt sjukt glad blev jag när jag hörde detta :) Grymt!

Borås..

Har precis kommit in från kylan, det har varit en låååång dag.
Klockan ringde halv 8 imorse, jag snoozade tio minuter.. snoozade tio till.. sen kände jag mig rätt vaken, stängde av klockan och det var verkligen dags att gå upp, ... fast tydligen gjorde jag inte det och vaknade istället 8.30...
Det var tänkt att jag skulle lämnat lägenheten 8.20 för att vara i skolan innan 8.45 då bilarna skulle avgå till Borås..
Det finns nog inget som får en fortare upp ur sängen än när man märkt att man försovit sig trots att man verkligen inte fick göra det... Som tur är har jag snälla klasskamrater och de väntade den kvarten det tog för mig att ta mig dit...
Vi kom iväg till Borås för att besöka vår skinn-leverantör.. Kul atts e hur det såg ut på deras lager, kolla på prover mm..
Efter ett kort besök åkte vi vidare till Textilmuseet i Borås för att kolla på en utsällning med Anne Damgaard..
Vilket geni!!! Helt underbara klänningar.. Och hon gör dem inte ens för att sälja genom ett märke... Det är konst i hennes ögon.. och det var det iofs i mina med men de var så otroligt snygga att jag hade velat bygga upp en fest-garderob enbart på hennes klänningar... de svävade ovanför golvet på vackra genomskinliga kroppar.. (egentligen hängde de i tunna stålvajrar från taket men det såg nästan ut som de svävade).. Tyvärr skulle klänningarna kosta 20 000 kr och det är mer än jag har att spendera på en klänning :S men oooh så vackra de var... Man kan bara drömma..

Efter museet åkte Cici m. familj, Kjersti och jag till en liten pizzeria och käkade middag och till sist en snabb-visit på Knalleland!
Tillbaka till skolan och lämnade av lite grejer, Kjersti och jag åkte vidare till stan för att köpa en blomma och en flaska vin till Katja som hade bjudit hela klassen till glögg-mys...
Det var väldigt trevligt och gott.. Cici m. familj kom rätt mycket senare för de hade somnat i skolans vilorum.. skoj skoj!

Otroligt mätt, fortfarande grymt förkyld men mycket inspirerad efter en härligt lång decemberdag... Nu är det städ-time!
Puss

Back in the game!

Jag ber om ursäkt till er som varje dag går in på min sida för att läsa det jag skrivit, jag vet inte vilka ni är men ni måste varit nära att tröttna på min blogg nu när jag inte skrivit på jättelänge...
Idag har jag iaf fått ordning på internet i min nya lägenhet... sov första natten i fredags, när jag bäddade för att lägga mig upptäckte jag att jag inte hade något täcke.. bra sak att glömma! har fortfarande inget utan har grävt fram två filtar ur en låda så länge.. lite kallt men jag överlever...
Tyvärr har jag under helgen dragit på  mig en rejäl förkylning och jag nyser i ett.. jobbigt som fan!
därför måste jag nu lägga mig och vila.. ska försöka bättra mig med bloggandet nu när jag har internet..
puss