Första kunden..

Kunder möter jag varje dag. Mängder av dom. Tappade räkningen för länge, länge sen..
Nej inte varje dag, det var en lögn.. Jag jobbar ju inte alls lika ofta nu, men ni vet vad jag menar. Kunder är inget ovanligt!

MEN... Idag var det annorlunda. För idag var det min egen kund. Inte ICAs kund. Idag gick förtjänsten oavkortat till mig!
Det var en bra känsla.. Att få något tillbaka, uppskattning för något man gjort med sina bara händer. Dessutom fick jag en till beställning av Anette =)
350 kr betalade Charlotte för det fina diademet jag gjort åt henne. Jag satte inget fast pris utan berättade istället materialkostnaden och sa att allt utöver det räknar jag som dricks så hon fick sätta sitt eget pris. Jag är mer än nöjd!

Resten av dagen har också varit bra, det var faktiskt vår när jag vaknade imorse, precis som jag önskade.
Lite kall vår kanske, men solen sken, fåglarna kvittrade och luften luktade alldeles friskt och gott precis som det gör när vintern helt plötsligt tar steget över till nästan-vår.. Nog för att det kommer komma mer snö, det är jag helt övertygad om men idag var det ändå vår! SKÖNT!

Kroki i skolan. Det gick bra, mycket bättre än förra veckan. Mina händer var vän med mig ända från starten. Fötter såg ut som fötter och proportionerna var bra.. Sen hade vi den bästa krokimodellen idag också och det hjälper ju alltid..
Trevlig är hon med. Åkte samma vagn med henne in till stan efteråt och fick en chans att prata med henne om både ditt och datt.
Krokilektionerna har fått mig att inse något viktigt. Även om krokimodellerna sällan har "ideal-kroppar" så hittar jag alltid någon kroppsdel på dom som jag tycker är jäkligt snygg, som är extra rolig att teckna för att det blir så himla bra.. Dagens modell har snygg midja, sjukt snygga spetsiga axlar och hon är så otroligt bekväm i sig själv. Jag vill inte alls ha hennes kropp nu men jag förstod att man faktiskt inte behöver ha kropp som en barbie för att vara nöjd med sin kropp. Det har tidigare bara varit tomma ord för mig, att man inte måste vara size zero för att vara sexig. Det handlar om så mycket mer än så.. Och med det sagt så tänker jag vara jävligt nöjd med min kropp, trots att jag har ätit för mycket goda ostar det sista. För det finns allt folk där ute som avundas mina bröst eller tycker jag har sjukt snygg rumpa. Så det så!
Har jag börjat hitta självkänslan? Det verkar nästan så..


Iaf så plockade Mikael upp mig i stan, så åkte vi och lunchade på samma ställe som förra veckan. (A och O, vid handels)
Idag åt jag Lamm med chèvre och rödbetskräm, saffransbulgur med rostad kokos och stora vita bönor, mixad sallad, varm sås + extra räkor. Mmmm.. Riktigt smarrigt. Men måste jag avgöra vilket som var godast så var förra veckans lax svårslaget.
Sen är det för övrigt ett väldigt trevligt ställe att äta lunch på.. En liten, liten lokal som inte rymmer många sällskap men ljust och fräscht inrett med ekmöbler som servitrisen (som i grunden är möbelsnickare) gjort själv. Så vill jag att det ska se ut hemma hos mig. Dessutom berättade Mikael att dom väger all mat för att se till att man får rätt mängd kött vs grönsaker osv. Bra, det gillar vi!
Joo, jaa, nee.. det var inte sista gången jag gick dit kan jag lova.. Även om det nog inte blir så många fler fredagsluncher med chefen!

Sen JOBBA.. Mängder av folk ett tag. Massor.. Sen pratade jag lite med en söt kund. Hon är en av stammisarna, kommer alltid på fredagar, alltid lika trevlig. Det visade sig att hon bor i Majorna!!! Och handlar ute i åkered för att hon tycker det är bästa affären i stan. Dels för vårat utbud, men mest för att det är så familjär stämning. Kul att höra. Jag var tvungen att kommentera att det dels är för att hon är en så otroligt trevlig kund.. Sen kramades vi hjärtligt.. Eller??? Nej det gjorde vi inte, men vi hälsade varandra en trevlig helg..

Ja som ni ser.. En riktigt bra dag har jag haft! Hoppas ni också har det. Puss

Sista dagen av vintern??

Bra dag???

Joo visst, skolan gick bra. Fick avprickat 12 hattar och det är ju bra. Jag började dessutom med Månadens hatt, (på tiden) det är en skinnhatt med utstansade hål och med en annan färg under så det blir som ett mönster.. Sen faller flor över ansiktet. Ida har valt denna skitsnygga hatt som jag har fått äran att försöka mig på. Jag kom också en bit till på festhatten och sydde det mesta på Charlottes diadem..

Sen gick det bara utför.. Märkte att jag började få bråttom till stan.. När jag skulle gå från skolan pajade dragkedjan på jackan.. FAN! Den andra är numera för tajt så jag får antingen gå med öppen jacka eller så får det bli vår imorn! Jag hoppas på det senare alternativet...
Kom in till stan och gick en stund inne på beyond retro och kollade. Hittade en skitfin hattask men den var inte till salu, bara där som dekoration! Bajs! Sen skulle jag gå till panduro men det var stängt (!) Jaha??? Och nu då? behövde ju köpa glitter.. Så jag gick och kollade på BR och brio men ingen av dom hade glitter. Ledsen Charlotte, jag får sätta dit ngt annat fint istället. Kom i alla fall in på KICKS och fick köpt nytt schampo och balsam efter som klumpiga jag verkar ha glömt mitt på gymmet! En ny concealer och puderfoundation från i.D slank också ner.. Så kom jag in på Akademibokhandeln och rea fyndade två böcker med.. En om underkläder genom tiderna och en om SKOR! =D

Nu är det Den rätte för Rosing på femman.. Man vill ju bara gråta så sorgligt är det.
Nej jag går ut och lagar mat istället..

HEJ!

Dåligt minne!

Imorse vaknade jag av telefonen.. Det gör jag varje morgon..
Men idag lät den inte, den vibrerade bara.. Konstigt, alarmet låter ju även om den är på ljudlös..
Det var inte alarmet. Jag hade inte ställt klockan. Det var ett sms från våran lärare att hon skulle bli en kvart sen.
Klockan var kvart i nio.. Fan!

Jag behövde duscha.. Jag BEHÖVDE duscha.. Blev sen.. Bajs! Åt frukost på skolan.. var där en och en halv timma, sen vidare! Varför ställde jag inte klockan??? Mystiskt!

In till stan, köpa busskort. Köpa sushi :)
Vidare till jobbet.. Sushin var god!

Sen JOBBA JOBBA JOO-OBBA!!

Var inte så jobbigt, trodde det skulle vara dålig stämning men jag hade fel.. Skönt!

Lite hets för att hinna med bussen efter jobbet. Handlade som snabbast.. Ca 40 sekunder innan jag skulle kliva av bussen vid Frölunda torg kom jag på en sak..  Blomman som jag gör åt Charlotte (som ska levereras på fredag i färdigt tillstånd) låg kvar i omklädningsrummet på jobbet! Åka tillbaka till jobbet! Fan!!!
Där förlorade jag en halvtimma av min kväll, inte så skoj kanske!

Men nu ska jag kissa! Sprängs!
Hej!

Hjärtat i halsgropen!

OJOJOJ, idag var det inte många som var intresserade av min dag ser jag.. Läsarsiffrorna går i botten! Bättre lycka en annan dag..

Hjärtat i halsgropen hade jag imorse kan jag lova.. Busskortet gick ut i söndags.. Jag har fem hållplatser till skolan??
Igår stämplade jag faktiskt för det är alltid när man skitit i det som dom kommer.. KONTROLLANTERNA!!!!
Imorse glömde jag, hjärnan var på villovägar och jag hade inte en tanke på att stämpla.. Vem kommer då???
KONTROLLANTERNA!!!! En tant satt bredvid mig så jag kände mig rätt instängd, började skruva på mig..
Hade inte hunnit få svar på sms om jag hade skickat efter en biljett.. Det tar alltid extra lång tid att få tillbaka när det är kontrollanter i farten.. Ingen mening att resa mig upp och stämpla, då hade dom ju sett att jag tjuvåkt tills dom kom och tagit mig ändå.. Tar upp busskortet ur fickan och låtsas som jag tänker visa det för dom när dom kommer men så kom beväringsgatan i sista sekund och räddade mig, jag lät dom tro att kortet i min hand var giltligt medans jag alldeles skakig och lite lätt andfådd går av vagnen en hållplats för tidigt.. ALDRIG GLÖMMA STÄMPLA! Det är då dom kommer... KONTROLLANTERNA!!!!

Skolan bjöd på semla idag.. Fettisdagen ju. Jag gillar inte mandelmassa, BLÄ! Men jag åt locket, lite av grädden och kanterna av bullen.. Lämnade mitten-delen åt Susanne.. hon blev glad..

Jobbade bra i skolan idag, jobbade även bra i skolan efter skolan idag.. Halv nio gick jag. Det blev ingen träning men jag är glad.. Fick så sjukt mycket gjort på eftermiddagen att jag kan inte vara mer stolt.. Duktig flicka! Värd en kaka! Men hann inte till affären :S En kaka imorn kanske???

OJOJOJ... Tuff dag imorn, halva skolan, halva jobbet.. Däremellan, hets!

Mönster-elev?

Idag har jag varit duktig.. Mådde lite illa imorse så jag var kanske inte överaktiv i skolan innan lunch men efter en liten power-nap vid min bänk mådde jag bättre och var kvar till 20.20.. Fick mycket gjort och jag är stolt över mig själv..

Ngt annat var inte lika trevligt och spännande.. Nu ska jag sova och skölja bort allting..

Bambi!

Gårdagens ost och vin-kväll blev hel lyckad.. Jag hade köpt ost så det räckte till 7 pers men det slutade med att vi bara blev fyra.. Kjersti, Susanne, Cici och jag.. Jättegott och roligt, vi mumsade på ostarna en bra stund, sen vilade vi våra magar en stund innan vi mumsade i oss lite till.. Vid tolv-tiden gick vi vidare till krogen men tappade Susanne på vägen. Jag ville gå ngnstans jag aldrig varit innan så vi styrde stegen mot rockbaren... Det tog en stund att ta sig dit.. Cici skulle bära oss och vi stannade och fotade statyer på vägen.. När vi väl kom fram stod vi en stund i kön men märkte snart att den inte rörde sig alls.. Så vi gick till Viktoriagatan och festade vidare där.. Fast promenaden dit tog ännu längre tid.. Kjersti var en blandning av Bambi på hal is och Mary Poppins, det gick inte snabbt kan jag lova.. En öl, en tequila och mycket galen dans (allra mest från Cicis sida).. Sen var det dags att avrunda, kan medge att jag också var bambi när natten gjort det ännu halare ute..
Tack för en underbar kväll!!

       

Och..

Jo förresten, mitt nya bankomatkort kom idag, fan va snyggt det blev :D

A och O

God kväll!

Ögonen svider och kinderna känns alldeles varma och blossande efter en lång dag.

Började dagen med kroki i skolan.. Handen var inte min vän, vill inte lyda.. Fast som vanligt när det gäller kroki så behöver man oftast bara värma upp och sen går det mycket bättre.. sä när det var ca fem minuter kvar av lektionen känndes det faktiskt som teckningarna blev okej..

Fick stressa från skolan när lektionen var slut och såg att Mikael hade ringt tre gånger?? Vad kunde han vilja som var så brådskande? Jag skulle ju komma halv två sa vi ju?
Jaja, jag ringde upp och tydligen skulle han och Per in till stan och käka så han undrade om det skulle underlätta för mig om dom hämtade upp mig.. Så det fick dom göra, sen åkte vi tillsammans och åt på A och O vid handels.. Aldrig sett stället förut, jag äter inte så mycket ute.. Men det var skitgott. Jag beställde Varmrökt lax med citrushummus, mathavre med gröna linser och brysselkål, mixad sallad, varm sås sen beställde Mikael in lite extra räkor till honom och mig.. Mums! När han skulle betala fick han syn på några fruktbollar doppade i choklad som låg på ett fat vid kassan så vi fick var sin till efterätt.
På väg till jobbet frågade han om vi skulle köra samma grej nästa vecka med.. Tja, varför inte?? Ja fast då tar vi trerätters på hamnmagasinet och så får du bjuda, sa Per då till mig.. Oj, det lät dyrt.. sen skrattade vi hjärtligt.. haha

Sen jobbade jag som en dåre i några timmar.. Fredagar i kassan är sjukt.. Man blir som en zombie och när det börjar lugna ner sig lite med kunder så känns det som man varit i en helt annat värld senaste timmarna och man känner sig helt vimmelkantig i huvudet.. Tacka vet jag golvet och charken, då blir man bara trött i kroppen och det är mycket skönare..
Gick in till Erika i charken innan stängning och plockade ihop lite goda ostar som vi ska mumsa på imorn kväll..
Hoppas alla blir nöjda, nu när jag blev ostansvarig så tog jag ju lite olika ostar som jag tycker om, men det är ju inte säkert alla har samma smak. Nej, det blir nog bra, det tror jag..

Sen körde Mikael mig till Kjersti där jag lämnade av ostarna och sen blev sittande en kvart i väntan på spårvagnen.. Man hade ju kunnat gå till olivedal och tagit sexan hela vägen, men vem orkar det?

Nu är jag iaf hemma.. Ska mysa i soffan med Greta en stund, sen blir det nana.. Ska ju upp till skolan imorn med är det tänkt.. Ha en bra kväll.. Puss


Fruktis, glass och kolasås..

Pernilla och jag har legat på latsidan med träningen denna veckan eftersom vi båda lidit av en fruktansvärd träningsvärk..
Idag  gottgjorde vi det genom att köra dubbelt.. Först 30 minuter på crosstrainern och sedan ett 50 minuters Afro-pass..
Efter det åkte vi hem till hene och åt fruktsallad (med glass och kolasås i och för sig) men men.. Gott som tusan var det iaf..

Hörde nu av en kompis att Beyond Retro öppnar i Arkaden imorn!! Det tåls att kika närmare på.. Tyvärr kommer jag inte hinna dit imorn (kanske bra iofs med tanke på att jag inte har några pengar att lägga på kläder förrän på onsdag).
Först ska vi ha kroki fram till lunch, sedan åker jag direkt till jobbet, käkar lunch där och in så fort jag kan för att börja jobba..
Mikael är en bra chef, det går att förhandla.. Han säger inte kom 11 annars kvittar det.. Säger jag att jag inte kan börja förrän halv 2 är det oftast okej, vilket är bra för mig eftersom jag får pengar utan att skolan behöver ta stryk.. Tummen upp för det!

Nu ska jag sova och verkligen vila upp mig inför en HEL dag som väntar imorn.. Puss


Benjamin..

Kom rätt nyss hem från bion.. Anna och jag fick en bio-impuls efter skolan och fixade biljetter till Benjamin Buttons otroliga liv.. Jag har varit lite skeptisk innan.. Det är ju inte direkt verkligt att man föds som 80-åring och sedan åldras åt fel håll..
Men alla säger ju att den skulle vara så himla bra så jag bestämde mig för att ge den en chans.. Och den var bra.. 2 timmar och 46 minuter lång, men ändå bra.. Och JA, jag grät.. det gick en bra bit in i filmen innan jag började men när han stack kom tårarna och sen slutade dom inte rinna.. Det var en riktigt fin film. Det måste jag erkänna..

Det enda jag tyckte var störande var att hon som satt bakom mig satt med fötterna på mitt huvudstöd och mitt hår fastnade titt som tätt.. Hon märkte att jag tog tag i håret och drog loss det flera gånger men hon flyttade inte på fötterna. En gång fastnade det så mycket att jag inte bara kunde dra loss det och då blev jag rätt irriterad och knuffade till hennes fot så hon skulle fatta, men tro fan att fötterna snart var tillbaka.. Störande..

Nu är jag iaf hemma, men det är för sent och jag är för trött för att laga mat så jag får la köpa lunch imorn istället..
Dags att värma sig under täcket.. Puss

För stark för mitt eget bästa?

Idag var det skola igen. Vi ska ha dräkthistoria denna veckan så morgonen började med att läraren presenterade sig, vi pratade lite och sen gick vi igenom hur folk klädde sig på medeltiden, renässansen och barocken.. Inte mitt favoritämne kanske, men men.. Efter lunch åkte vi till Göteborgs Operan och kollade hur deras modist jobbade.. Betydligt roligare!
Sen vandrade vi runt lite på Operan och kikade in i lite olika kostymavdelningar och annat skoj.. Till sist åkte vi till lärarens ateljé och hon visade hur hon hade det där..
Hon var väldigt trevlig och jag är VÄLDIGT imponerad över hur bra hon var på namn. Redan innan lunch kunde hon namnet på alla i klassen medans jag fortfarande inte lyckas komma på vad hon sa att hon hette!


Var inne på 4-gott också, dom har öppnat på östra hamngatan (där du går in till Åhléns utifrån typ)..
Där skulle jag betala lite godis, men tydligen tog dom inte kort. Så med kortet i ena handen använde jag andra handen för att gräva i fickan efter pengar.. Vad gör jag?? Jag mosar kortet med vänsterhanden.. Spenderat för mycket tid på gymmet kanske??
Nu har jag iaf lagt eftermiddagen på att beställa ett nytt kort, ett sånt med bild på.. Det blev jättefint när jag väl fick ordning på det. Hoppas bara att det blir lika fint i verkligheten och att det kommer snart..


Satt och läste i min bok igår (den hemlige kocken) och fastnade särskilt för en del som handlade om hur företag gör för att fuska fram fruktsmak. Det jag tyckte var mest intressant var hur Burger King gjorde jordgubbssmaken i sin milkshake.. Så här stod det:

Man behöver bara ta de rätta mängderna av amylacetat, amylbutyrat, amylvalerat, anetol, anisylformiat, bensylacetat, bensylisobutyrat, smörsyra, cinnamyl isobutyrat, cinnamylvalerat, konjaksessensolja, diacetyl, dipropylketon, etylacetat, etylmylketon, etylbutyrat, etylcinnamat, etylheptanoat, etylheptylat, etyllaktat, etylmetylfenylglycidat, etylnitrat, etylproprionat, etylvalerat, heliotropin, hydroxyfenyl-2-butanon, alfa-ionon, isobutylantranilat, isobutylbutyrat, citronessensolja, maltol, 4-metylacetofenon, metylantranilat, metylbensoat, metylcinnamat, metylheptinkarbonat, metylnaftylketon, metylsalicylat, mintessensolja, neroliessensolja, nerolin, nerylisobutyrat, violrotsmör, fenetylalkohol, rosenvattenrometer, gamma-undekalakton, vannilin och lösningsmedel.

Jag har som tur är aldrig varit så förtjust i milkshake så det är inte så svårt för mig att avstå.. Kanske hade jag tyckt bättre om det om dom istället pressat i riktiga nyplockade jordgubbar?? Och tänk på att alla dom där konstiga ämnena bara var till för att få rätt jordgubbssmak, sen är det säkert även fullproppat med konserveringsmedel, stabiliseringsmedel, sötningsmedel, förtjockningsmedel och färgämnen.. Gott!
Etylmetylfenylglycidat, det låter ju som ett skämt!


Nattis!

Nej förresten, jag glömde ju nämna hur min kropp mår idag efter gårdagens hårda pass... Jag kan inte gå, eller jo, men knappt! Det gör  SKITONT! Pernillas kropp fungerar som tur är inte bättre så vi skippar träningen imorn.. Jag kan utan att överdriva säga att jag ALDRIG NÅGONSIN har haft värre träningsvärk än jag har just nu, och då säger dom att det är som värst två dagar efter så imorn lär jag väl säga samma sak igen utan att ljuga. Pust!

Funktionell träning!

Idag provade jag ett nytt pass på gymmet..
Så här beskrivs passet på hemsidan:
"Hela kroppen aktiveras i stora enkla rörelser som utmanar balans, rörlighet, styrka och smidighet. Vi kör till musik och vi använder viktplattor och bräda för att öka belastningen samt ytterligare träna balansen. Övningarna är utmanande, effektiva och roliga. Var beredd på att vingla lite, svettas och hitta nya muskler du inte trodde du hade!"
Rätt bra beskrivning tyckte jag, redan i andra övningen hittade jag nya muskler som verkligen kan behöva mer träning..
Det var helt sjukt krävande och svetten bara rann i pannan på alla i salen (inte bara mig!) Man skulle sträcka och balansera med vikter i händerna och sen vrida och hålla på.. Jag skakade i kroppen efter passet och kommer ha svårt att ta mig upp för trapporna till klassrummet imorn.. Men det var värt att prova och om man går på det några gånger känns det nog riktigt bra.. Men det känndes konstigt att bli så varm utan att ens röra sig snabbt, alla rörelser skulle vara jättelångsamma.

Bra pass, jag är nöjd!

Alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag, allihopa!
Jag har jobbat hela dagen, det var rätt lugnt och vi låg bra till hela dagen..
Jobbade med Martin på golvet, och Lotta var mest överflödig i kassan så vi tre hade en del trevliga fruktstunder och så när det inte fanns något annat att göra på golvet.. 
Imorse fick vi fina, rosa kärleksbakelser från Dahls. I ett paket hade den ena vält och såg inte alls fin ut, så vi fick smaska i oss den till fikan. Skitgod, med vaniljkräm, hallonmousse och någon hallongéle överst. Mumma!
Sen åkte jag hem till min kärlek, Greta! Henne har jag kammat och ägnat tid åt (för det är väl det man ska göra idag, ägna lite extra tid åt dem man tycker om). Nu ligger hon bredvid mig i soffan och sover som skönast.
Själv sitter jag och kollar på någon halvdålig film, och njuter av ett litet glas rödvin och lite mörk choklad som jag fick i alla hjärtans dag present av mig själv.

Efter att spenderat 18 av de 21 alla hjärtans dagar som jag levt, singel, vet jag att alla hjärtans dag inte är en dag då alla singlar ska deppa och känna sig bortglömda och hånade som många tror och gör. Nej man kan se de som en dag att göra någon du tycker om lite extra glad, en kram, något fint ord eller liknande. Eller så ser du det som en helt vanlig lördag och bara ser till att DU har en trevlig kväll!

Gå ut och sprid lite kärlek.. PUSS!


Fredagen den 13:e

Fredagen den 13:e har inte alls varit en dålig dag.
Här sitter jag med ett glas rött, en liten men Oh så god bit Capritilla och en yttepytte-liten burk hjortronmarmelad.
Kvällen är gjord..
Men vinet får mina ögon att klippa, tror det är dags att krypa i säng..
God natt, mina kära!

Årets roligaste blogg!

Haha, har suttit och läst en blogg nu.. brukar egentligen inte läsa andras bloggar, bara dom närmaste kompisarnas (Sofie, Siri och Anna).. Men av någon anledning kom jag in på denna blogg som några som jag känner lite sen långt tillbaka har tillsammans. Men herregud, vilka tror ni att ni är egentligen?
Fräckast i världen och får vem ni vill, alla älskar er? Välkommen tillbaka till verkligheten när ni känner för det. Ni är inte bättre än någon annan och min uppfattning om er sjönk avsevärt när jag hittade er blogg kan jag lova.
Att man kan vara så självsäker? Ni hänger med dom tuffa äldre killarna nu, är det därför ni har blivit så självsäkra? Jag kan tala om för er att dom killarna räknas som gamla, rynkiga, översolade gubbar numera.. Dom kanske hade sina fina dagar för ca tio år sedan (eller kanske bara fem)  men nu är dom bara patetiska människor som borde gå vidare med sitt liv och skaffa familj. Inget att se upp till..

Stekare?? Lägg av!!

Hej!

Idag fick jag spotify! spotify är bra.. Nu har man tillgång till alla låtar utan att ladda hem dom eller behöva vänta på att dom ska laddas (som på youtube där man kan sitta en kvart och vänta på att låten ska bli färdig och ändå hackar den) Man kan göra playlist och allt.. I LOVE IT!!!

Sen gick jag till skolan och småpysslade med lite olika gamla saker.. organzablommor med mera..

Nu är jag hemma igen, tog en 7 minuters paus från diskandet för att sörpla i mig en god smoothie och skriva av mig lite här.. måste fortsätta diska, annars blir det inte rent. :(
 
Ska kolla vagnar med, sa att jag skulle hälsa på min faster innan pernilla och jag åker och tränar, kom på att jag kanske måste åka snart om jag ska hinna det :S

diska snabbt!! hej svej!

Monster-träning!

Hallå hallå!
En enormt trött Jennifer är det som sitter här och skriver..
Igår var det som sagt upp låååångt innan tuppen för att jobba. Klockan 5 väcktes jag av telefonen och ovanligt pigg åkte jag till jobbet.. Sov inte en sekund på hela vägen vilket är högst ovanligt.. Istället satt jag och läste min nya bok Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Den är helt otroligt bra, men samtidigt väldigt skrämmande att läsa eftersom allt som står är sant. För er som inte hört om den så handlar den om hur företag fuskar med maten som vi köper. Till exempel är det inte särskilt många som vet att det är rutten granved som ger vaniljsmaken i nästan all glass, kesella och allt annat som ska smaka vanilj. Det håller dessutom på att utvecklas ett ännu billigare sätt att framtälla vannilin (vaniljsmak) nämligen kobajs. Kul, väldigt kul! Ingen mer glass för mig! :P
Jobbade iaf gärnet igår och klockan 18 stämplade jag ut och åkte till gymmet.. 20 hårda minuter på cross-trainern och sen ett härligt step puls pass.. Efter det åkte jag hem och satte i mig ett paket kex till kvällsmat.. Bra tänkt, Jenfa!

Så upp kl 5 imorse igen... Spårvagnen var sen så jag missade bussen jag skulle ta sista biten..
Förbannad blev jag eftersom jag såg att busschauffören såg mig komma springande men han åkte ändå.. som tur var är det gångavstånd men jag blev ju fortfarande sen till jobbet på grund av honom så jag var inte helt glad.. Dessutom trodde jag att jag skulle ha jättemycket att göra de första två timmarna så jag var inte direkt sugen på att bli sen. Men jag hade missuppfattat lite, Lotta var redan där och hade börjat baka och greja så det fanns riktigt gott om tid att ordna för öppningen.. Sen var tanken att jag skulle tränat 15.15 idag.. (jag slutade 14) Skulle bara äta lite på jobbet innan jag åkte men jag blev sittande i lunchrummet till kvart över tre för vi hade så trevligt.. och sen fanns det ju ingen mening att skynda sig för då hade ju passet redan börjat så jag fastnade och pratade med Lotta till halv.. sen åkte jag och körde 45 minuter på cross-trainern istället.. Var rätt slut efteråt så jag la mig en stund i solariet och varvade ner.. fan va skönt :D

Efter gymmet åkte jag och handlade lite mat och gjorde två sjukt goda tunnbrödsrullar med en smarrig tonfiskröra.. Ska äta i skolan imorn med.. mumma!


Jaa, det var väl allt från igår och idag, så skulle jag ju berätta om helgen med var det sagt..
I fredags åkte jag hem till min mor och far där vi myste med underbart god mat (jordärtskocksoppa och oxfilé)
Pappa och jag somnade i gott i soffan medans mamma kollade på en film vi hade valt ;)

Lördag morgon gick vi på en vinterpromenad, mamma och jag fotade djurspår och gjorde våran egna "Vem gick här" (min favoritbok när jag var liten, meningen var att lära sig att känna igen olika djurs fotavtryck) Jag fick låna mammas stavar och svettades som en gris när vi promenerat färdigt.. Sen duschade jag och åkte in till strandgatan och fikade med Sofie, Hanna och Erika..
Sofie och jag gick hem till henne och gjorde oss i ordning för kvällens äventyr.
Sedan gick vi hem till Erika och firade hennes nya lägenhet och att hon idag fyller 22.. (GRATTIS!!)
Hade till sist en pang-kväll på lipz.. trots att det inte var så många jag kände där denna gången så var det mycket folk och vi hade skitskoj :)
Träffade bland annat en kille jag "var ihop med" i tre veckor sommaren till nian.. Har inte sett honom sen dess och han blev skitglad att se mig, sen frågade han samma frågor gång på gång på gång.. om jag hade kille och varför inte, bla bla bla.. sen gick jag.. där hade jag kunnat stå i fler timmar och svara på samma fråga igen och igen.. Han var inte helt nykter och minns nog knappt att han träffade mig, haha..

I söndags åkte jag lite skridskor på sjön efter frukost och sen in till stan och fika mer med Sofej.. man får ju passa på när hon är hemma.. Sen tog vi en kall promenad längs vattnet och ut på spikön/spekön.. 
Vi värmde oss en stund hemma hos hennes mamma innan vi åkte till lextorp och hämtade hennes pappa för att åka till Kicki och käka pizza... Goodie goodie.. Och sen, jaa, där tog nog helgen slut..

Blev en lång berättelse om vad jag haft för mig de senaste 5 dagarna..
Nu ska jag bara slappna av och sen sooooovaaaa... Hårt!

En snabbis!

OJOJ, det har varit en väldigt trevlig helg i trollhättan och jag har ägnat hela kvällen vid datorn och försökt ta igen missad internet-tid eftersom jag sällan använder internet över huvud taget när jag är i trollhättan. (Har så mycket andra roliga saker att koncentrera min tid på)..
Men jag ser att klockan snabbt blivit mycket och jag har inte hunnit skriva något här.. Fick hoppa in och jobba imorn så jag måste upp vid 5  :-O
Därför berättar jag inte om helgen ikväll utan ska försöka ta mig tid till det imorn kväll istället.. då kommer även bilder från helgen här och på facebook!

God natt allihopa, och tack mina söta trollhätte-vänner för en helt underbar helg! Jag älskar er!

...here we come!

Har varit på några visningar med Pernilla idag.. Tre helt underbara lägenheter i Linné..
Jag vill med! Ljusa, fräscha lägenheter i bästa delen av göteborg.. Den första var bäst.. Kakelugn, perfekt badrum, vitlackat golv och en stor ny balkong. Diskmaskin fanns det med.. Bäst av allt var ändå takhöjden..

Men det var inte det bästa med dagen.. Det bästa var att vi äntligen bokade flygbiljetten till USA..
Vi ska till USA IGEN!!! Yaaayyy!! I juni åker vi, tre veckor.. Ska bli så jävla skönt!
Först New York, sen västkusten (inte helt bestämt vart men det blir nog först några dagar i Dana point och Los Angeles, sedan vidare upp till San fransisco) Sedan vidare till Indianapolis där mitt första kusinbarn ploppar ut ur Annicas mage strax innan vi kommer och hälsar på.. Och sist tillbaka till New York men en liten avstickare till boston för att träffa Atina! Jag läntar längtar längtar!
Så nu blir det till att spara på slantarna så man har råd med inrikesflyg och shopping ;)
Ska även försöka träna på riktigt nu och äta bättre.. Man vill ju inte inta OC's stränder och se "sådär" ut. Man vill ju vara "smashing hot" =D så ska vi förska ta surflektioner med.. det är en dröm jag alltid haft, att lära mig surfa!
Något att sträva efter.. Juni -09 ska bli en oförglömlig månad.. Man ska ju passa på att göra såna här resor medans man fortfarande är ung och fräsch!

Nu ska jag krypa under täcket och drömma mig bort till LA's vågor.. Kommer sova bättre än någon annan!
Puss

Energi-tjuv!!

En del personer suger verkligen all energi ur en..  Jag tvingas tyvärr vara i en sån persons närhet varje dag och det är så fruktansvärt påfrestande.. Hela tiden får man frågor om allt! ALLT ALLT ALLT!!! De flesta frågorna hade hon dessutom inte behövt ställa om hon hade lyssnat när folk pratar.. Man kan inte skylla på dålig information om man sitter och läser horoskopet eller smsar på möten och lektioner.. BÖRJA LYSSNA så slipper du vara så clueless hela tiden!
Sen när hela klassen försöker kompromissa om saker för att fungera ihop som en grupp (även om man är goda vänner så har man inte alltid samma intressen, smak mm) så kommer energitjuven och föröker skapa konflikter.. skäller på folk som försöker hjälpa henne.. Jag orkar inte mer.. Vet inte om jag kommer kunna fortsätta le och hålla käften för att försöka bevara en god stämning i klassen länge till.. Jag håller på att explodera! och det faktum att jag faktiskt sitter här, nästan 7 timmar efter skoldagens slut och fortfarande irriterar mig på denna människa är väl ett bevis på hur mycket kraft hon stjäl..
Något måste hända..

Månadens hatt

Har gått rätt bra med turbanen idag.. nästan färdig nu. Så började jag så smått med toquen idag med, men har en del pill med den att göra imorn.
Vi fick även bilderna för månadens hatt och jag ska göra Idas val.. en snygg skinnkoaff från givenchy var det på bilden som vi ska försöka kopiera. Det ska bli spännande att se hur det går..

Nu på kvällen har jag lagat lasagnette att ha till lunch i skolan, luktar underbart i hela lägenheten nu.. MUMS!

Ska lägga telefonen så långt bort att jag inte når den från sängen imorgon när den ringer.. har snoozat alldeles för länge varje morgon nu, det är ju omöjligt att komma upp.. Men nu ska jag lägga mig, så fort casanova är slut..

Ugglor, pizza och pistolhot?

RULL, RULL, RULL.. rull, rull, rull..

är det en boll, som är på väg i en rasande fart?? kanske en stor puttekulla?? Nej nej, det är bara mig ni hör, som nu rullat hem från rumpan bar.. Nej nu ljuger jag faktiskt, jag rullade inte hem men jag hade gjort det om det inte varit så satans kallt. man blir ju nästan lika stel som killarna på ett lågstadiedisco..

Har varit på rumpan bar med Kjersti där vi smockade i oss varsin stoooor pizza med massa gott på tills det inte gick ner ett pepparkorn till i magen. Kjersti fick gå upp på toa och knäppa upp byxorna, så mätta blev vi.. Men åh så gott.. Efter maten satt vi och vilade våra stackars små magar en stund och pratade om ditt och datt.. När vi kände att magen börjat lätta aningen från sin svullnad så skulle vi minsann ändra på det och beställde in varsin stor, söt drink som vi sörplade i oss tills vi nästan bara ville spy.. Sen blev vi sittande en stund till kan jag lova, innan vi orkade resa på våra rumpor..

Nu är jag iaf hemma men magen kommer nog göra uppror i en vecka.. minst!

Har iaf jobbat hela dagen och tjänat ihop en slant till sommarens big event... USA-resan med Pernilla :)
När jag kom till opaltorget imorse stod en av västtraffiks ledningsbilar där, samt en polisbil.. lite nyfiken blev jag men jag kunde inte med att gå fram till poliserna och fråga vad som hade hänt.. tänkte att dom ändå inte skulle berätta för mig :S
men jag fick iaf höra av Carina sen att det var en starkt påverkad man som hade pistolhotat en spårvagnschafför.. Klockan åtta på morgonen?? tänkte jag.. Vad trodde han att han skulle få ut av det? Gratis resa till korsvägen, tur och retur? eller kanske ett gratis årskort med västtrafik kanske? Att kapa en spårvagn kan ju inte vara så meningsfullt menar jag.. man kan ju ändå bara följa spåren och polisen skulle nog snabbt komma ikapp och ta tillbaka vagnen, det är ju inte som man kan gömma den direkt??
Jaja, som sagt, han var rätt hög..

Sen när jag skulle låsa upp vagnskjulet på jobbet så hörde jag uven.. lite mysigt tyckte jag men fan va nära det lät som att den var.. Jag kollade upp mot himmelen och där, rakt över mig, ca tre meter upp satt den på toppen av en stolpe.. skitsöt! Där var min dag gjord :) Så nära har jag aldrig varit en uv eller uggla.. Inte levande iaf, jag har ju sett uppstoppade på nordhistoriska museet ett antal gånger när jag var yngre..

En annan lite skrämmande sak var att Pernilla var med om en krock idag. Hon klarade sig utan några stora skador, bara lite stel i ryggen sa hon men det hade kunnat gå riktigt illa om dom bara sett den andra bilen några sekunder senare.. Det var på väg till hennes första jobb som visningsvärd, när mäklaren körde.. Mäklaren skulle svänga över vägen, blev bländad av solen och såg inte bilen som kom från andra hållet.. Pang sa det och bilen var tydligen rätt illa skadad och båda bilarna fick bärgas därifrån.. Läskigt!

Men men... nu är det dags att natta mig!
Sov sött, och dröm om alla små kryp du mött..